Huomio kustantajat: vuoden runoteos on taas haussa!

Nihil Interitin valtakunnallisen runouspalkintoraadin toiminta on jälleen alkanut. Etsimme tällä kertaa vuoden runoteosta aikavälillä 6/23-5/24 julkaistuista suomalaisista runoteoksista. 

Vuoden 2023 runoteokseksi valittiin Mikko Väänäsen Q. Intiassa matkailleen Väänäsen puolesta palkinnon nouti voittajakirjan ulkoasusta vastannut Viivi Waris (vas.). Vuoden runoustekona palkittiin Zoila Forss-Crespo Moreyran elämäntyö kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden edistämisessä Suomen runokentällä. Kuva: Maisku Myllymäki/ Turun Kirjamessut

Toivomme kustantajilta mahdollisimman runsasta osallistumista kilpailuun. Vuoden runoteos ja vuoden runousteko palkitaan Turun Kirjamessuilla perjantaina 4.10. 2024. Loppusuoralle valinnoissa edenneet teokset esitellään elo-syyskuun aikana Nihil Interitin viestinnässä.

Runopalkintoraadissa toimivat vuonna 2024 Anna Helle (pj.), Helmi Nöjd, Saara Laakso, Tuomas Aitonurmi ja Mikko Väänänen. Voittajille luovutettavista runoesineistä vastaa Jyrki Heikkinen.

Kustantajille on lähetetty infokirje kilpailusta sähköpostitse maanantaina 8.4. 2024.

Jos kuitenkaan et ole saanut postia meiltä, ota yhteys Nihil Interitin toiminnanjohtaja Jari Nikkolaan (toiminnanjohtaja[at]nihilinterit.fi), niin korjaamme asian vielä saman päivän aikana!

On taas aika ehdottaa vuoden runoustekoa – deadline yleisön ehdotuksille 31.7. 2024!

Nihil Interit etsii jälleen vuoden runoustekoa. Se voi olla palkinto elämäntyöstä, nettipalvelu, kulttuuriteko käännösrunouden saralla tai runousaiheinen tietokanta. Taikka sitten ei mikään näistä!

Vuonna 2023 vuoden runoustekona palkittiin Zoila Forss-Crespo Moreyran (kuvassa toinen vasemmalta) elämäntyö kielellisen ja kulttuurisen moninaisuuden edistämisessä Suomen runokentällä.

Mikä on sinun ehdokkaasi vuoden runousteoksi? Ehdota ehdokastasi meille 31.7. 2024 mennessä.

Lopullisen voittajan valitsee Nihil Interitin runopalkintoraati, joka valitsee myös vuoden runoteoksen viimeisen vuoden tarjonnasta. Runoteos ja runousteko palkitaan Turun kirjamessuilla perjantaina 4.10. 2024.

Osoite ehdotuksille: info@nihilinterit.fi. Viestiin mukaan tunniste ”Runousteko”. Perinteinen posti kulkee osoitteessa: Nihil Interit/ Runousteko, Tekstin talo, Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki.

Tuli & Savulle roppakaupalla menestystä Vuoden Huiput -kilpailussa: ”Jos joku asia maailmassa on pysyvää, niin se, että Tuli & Savu on aina mukana huippukahinoissa”

Vuoden Huiput 2023 -kilpailun palkinnot jaettiin 18.4. 2024 gaalassa Tanssin talolla.

Vuoden asiakashuipuksi palkintogaalassa valittiin Tuli & Savun Atte Koskisen ja Riikka Simpuran muodostama päätoimittajakaksikko.

Lisäksi lehdelle jaettiin Julkaisut -kategorian Kultahuippu ja Nuoret luovat -kategorian Hopeahuippu. Nihil Interit onnittelee triplavoittajia!

Vuoden Asiakashuippu on palkinto hyvälle markkinoinnin ja muotoilun ostajalle.

”Jos joku asia maailmassa on pysyvää, niin se, että Tuli & Savu -lehti on aina mukana huippukahinoissa. Ollut jo lähes 20 vuotta. Se kertoo siitä, että kyseessä on julkaisu, jota tehdään intohimoisesti ja uutta kokeillen”, gaalan palkintotiedotteessa todetaan.

Tuli & Savun visuaalisuutta on tehty yhdessä Aalto-yliopiston graafikko-opiskelijoiden kanssa vuodesta 2003. Toimintamalli on hioutunut vuosien varrella ja osoittautunut erittäin toimivaksi.

”On erittäin ainutlaatuista, että opiskelijoille annetaan työstettäväksi julkaisu, jolla on vakiintunut yleisö ja tilaajakunta, mutta jota saa silti käsitellä omaäänisesti”, Vuoden Huiput -kilpailun ylituomari Laura Väinölä kiittelee.

Tuli & Savu on viime vuosina ollut melkoisessa palkintosateessa.

Vuonna 2019 lehti valittiin Pohjoismaiden parhaaksi kulttuurilehdeksi Göteborgin kirjamessuilla. Vuonna 2021 Tuli & Savulle myönnettiin kirjallisuuden valtionpalkinto.

Vuoden 2024 alusta lehden toimituksessa työskentelevät Atte Koskinen (päätoimittaja) sekä toimittajina Helmi Nöjd ja Elina Sallinen. Tuli & Savun kritiikkitoimittajana toimii Janne Löppönen.

Oletko tekstialalla ja kaipaat vertaistukea? Tekstin talo lanseeraa juuri sinulle suunnatun työhyvinvointi- ja mentorointiohjelman keväällä 2024

Tekstialalla toimii tuhansia freelancereita ja itsensätyöllistäjiä, joilla ei ole ympärillään kollegoiden ja työyhteisön tukea. Tekstin talon uuden työhyvinvointi- ja mentorointiohjelman tavoitteena on edistää freelancereiden työoloja ja auttaa heitä jaksamaan paremmin.

Vuoden mittainen ohjelma on ensimmäinen tekstialan tekijöiden työhyvinvointia ja ammatillista identiteettiä vahvistamaan pyrkivä hanke Suomessa. Valtakunnallinen ohjelma koostuu kahdesta osasta: kaikille avoimesta työhyvinvointikoulutuksesta sekä lisäksi kunnianhimoisesta mentorointiohjelmasta, joiden tavoitteena on antaa uusia näkökulmia ja toimintatapoja tekstialan tekijöille.

Kaikille avoimen ja maksuttoman työhyvinvointikoulutuksen rinnalla pilotoidaan kunnianhimoista mentorointiohjelmaa, joka tuo poikkialaisesti yhteen tekstialan tekijöitä, toimittajista runoilijoihin. Kuka tahansa tekstialalla työskentelevä voi hakea mukaan ohjelmaan. Ohjelman mentorointiosuudessa fokus on vertaistuessa ja tiedon jakamisessa. Keskustelemalla ja jakamalla näkemyksiään ammattilaiset pääsevät oppimaan toisiltaan uusia tapoja toimia.

Nihil Interit kannustaa kaikkia tekstialan toimijoita tutustumaan uusia uria aukovaan projektiin. Lisätietoja hyvinvointi- ja mentorointihankkeesta saat Tekstin talon tiedotteesta.